Natuurlijk met kleur

Witte muren en witte kasten, was te veel wit! Na een periode van oranje op de muur kwam de periode van wit maar nu is het tijd voor wat meer kleur. Maar terug naar de aanwezige kleur oranje was niet de bedoeling. Een mooie taupe kleurige bank en oranje accenten in de kussens fungeren als prima basis. De muur achter de bank is alleen veel te wit, kaal en saai. “HELP, ik wil meer gezelligheid en warmte in mijn woonkamer, nu is het te kil en ongezellig”.

Een mooie houten vloer en een nieuw salontafeltje van een boomstam gemaakt gaf al de eerste aanzet naar een interieur met meer natuurlijke elementen erin. Daar ben ik op verder gaan borduren. Welke kleur past daar bij. Welke kleur past bij het gezin en bij welke kleur zullen ze zich prettig en thuis voelen.

Groen! Dé kleur uit de natuur. Verschillende aardetinten zoals groen en terra combineren goed met elkaar. Het zijn warme harmonieuze kleuren die zich goed laten combineren met taupe (de bank) en grijs (de loveseat). Daarnaast zijn de oranje accenten van de kussens een stoer modern accent die prima in het plaatje past!

Om dit idee uit te werken ben ik op zoek gegaan naar plaatjes die hier bij aansluiten om een totaalbeeld te geven van een mogelijk eindresultaat. Natuurlijk was het niet de bedoeling om het gehele interieur te vervangen dus met het toevoegen van kleur en een aantal accessoires en bijvoorbeeld een grote plant wordt deze sfeer makkelijk neer gezet in het bestaande interieur.

moodboard, groen, terra, natuurlijk

Om nog een aantal voorbeelden te geven van een groene muur in de woonkamer:

groene-muren-1 groene-muren-2 groene-muren-3

Bron: vtwonen.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *